112

NL
V

Verdachten brandstichting auto na liquidatie Krommenie vrij

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 november 2015, 18.25 uur · Foto: Martin Damen

De vier mannen die gisteren in Noord werden aangehouden in verband met een uitgebrande auto op de Meteorenweg zijn weer vrijgelaten.

Uit onderzoek is op geen enkele wijze gebleken dat zij betrokken zouden zijn geweest bij de brandstichting. Zaterdagmorgen bleek kort na de dodelijke schietpartij in Krommenie een auto in brand te staan op de Meteorenweg. De politie hield in de directe omgeving van de auto vier mannen aan op verdenking van betrokkenheid bij deze brandstichting.

Inmiddels heeft het onderzoek uitgewezen dat de gisteren aangehouden mannen op geen enkele wijze gelinkt kunnen worden aan de brandstichting of aan een ander misdrijf. Zij gelden dan ook niet meer als verdachten. Of er een directe link is tussen de dodelijke schietpartij in Krommenie en de uitgebrande auto in Noord is nog steeds niet duidelijk. 

Amsterdamse crimineel
Het slachtoffer van de liquidatie is de 27-jarige Amsterdamse crimineel Eaneas Lomp. Hij werd verdacht van betrokkenheid bij twee liquidaties. Bij Lomp werd het wapen gevonden waarmee in juli vorig jaar de onschuldige Stefan Regalo Eggermont werd doodgeschoten in zijn auto in de Conradstraat. Ook werd hij in verband gebracht met de schietpartij op dancefeest Waterfront in 2013.