Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax bevestigt vertrek Wim Jonk na 'onoverbrugbaar meningsverschil'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 november 2015, 11.24 uur · Foto: Henry van Dijk / ajaxfotoside.nl

Ajax bevestigt in een persbericht het aanstaande vertrek van hoofd jeugdopleidingen Wim Jonk. Er is geconcludeerd dat er een onoverbrugbaar meningsverschil is met Jonk: 'De problemen in en rondom het technisch hart bleven bestaan, ook na veel pogingen om de leden nader tot elkaar te krijgen'.

'Er is sprake van een langlopend verschil van inzicht tussen Jonk enerzijds en de overige leden van het technisch hart en de voltallige directie anderzijds. Om die reden heeft de club gesprekken gestart die er toe moeten leiden dat de club en hoofd jeugdopleiding Jonk uit elkaar gaan'. 

Algemeen directeur Dolf Collee betreurt dat het zo ver is gekomen: 'De problemen in en rondom het technisch hart bleven bestaan, ook na veel pogingen om de leden nader tot elkaar te krijgen. Edwin van der Sar is sinds begin september voorzitter van het technisch hart en ook hij heeft er veel tijd en energie in gestoken.'

'Daarnaast zijn de eisen die Wim stelde niet in lijn met de opvattingen van de andere leden van het technisch hart, de directie en de Raad van Commissarissen. Ajax gaat verder op de ingeslagen weg. De strategie blijft hetzelfde, de individuele ontwikkeling van onze talenten blijft centraal staan.' Ajax en Jonk gaan op korte termijn met elkaar in gesprek om tot een regeling te komen.