Start van hoofdcontent

Stad

nl

Van Essen Advocaten: 'met stomheid geslagen' door seksisme Advocatie

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 november 2015, 18.08 uur · Foto: Van Essen Advocaten

De Amsterdamse strafrechtadvocaat Marielle van Essen is 'met stomheid geslagen' door Advocatie, de nieuwssite voor advocaten. Die trekt haar bureau door het slijk met een publicatie onder de titel 'advocatenkantoor of escortservice?'.

Aanleiding voor het bericht op Advocatie.nl vormt de vraag van een 'mannelijke tipgever' die de foto op de website van Van Essen Advocaten 'over de top' vindt. 'Het is ontdaan van alles wat met de advocatuur te maken heeft en het heeft nu meer weg van een euhhh ... een madam in een bordeel. Maar misschien is dat vrouwonvriendelijk?', schrijft de website. Gebruikers op Twitter reageren geschokt op het seksistische artikel.

Marielle van Essen laat in een reactie aan AT5 weten onthutst te zijn over de publicatie. 'Wat bezielt deze mensen om beroepsgenoten weg te zetten als prostituees? Ik heb werkelijk geen idee.' 

Geschokt gereageerd
Van Essen, die herstelt van griep, werd op het bericht geattendeerd door vrienden en collega's. Op haar kantoor aan de Herengracht is door medewerksters geschokt gereageerd, zegt ze. Zelf heeft Van Essen in de loop der jaren naar eigen zeggen een 'dikke huid' gekregen, maar vooral haar minder ervaren medewerksters zijn er 'verdrietig' om.

'We zien er gewoon graag verzorgd uit. Meer niet. Als andere mensen liever een slonzig pak aantrekken is dat hun goed recht. Wij doen het zo'. 

Advocatie is niet voor een reactie bereikbaar.