Start van hoofdcontent

Ajax

nl

AFCA: 'Ga morgen niet demonstreren bij de Arena'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 november 2015, 14.26 uur

De supportersgroep AFCA roept fans op morgen niet te gaan demonstreren bij de aandeelhoudersvergadering van Ajax. Dit laat AFCA-woordvoerder Sander Huisman weten aan AT5.

De oproep komt nadat F-Side-columnist, Jimmy Hill, via Twitter had opgeroepen vrijdag naar de Arena te komen om duidelijk te maken dat ze het niet eens zijn met het ontslag van Wim Jonk eerder deze week.
 
Vaag protest
Maar volgens AFCA'er Sander Huisman is dat een slecht idee: 'AFCA wil niet dat mensen gaan protesteren. Het is een vaag protest, de mensen die komen hebben niet allemaal dezelfde visie. Het protest zal ervoor zorgen dat fans alleen meer uit elkaar gaan. Supporters moeten morgen gewoon thuisblijven en de AFCA-supportersgroep het woord laten voeren. De supportersgroep gaan alle kampen (incl. Jonk) aanhoren, want de groep is het dan ook spuugzat hoe zij constant voor het karretje gespannen worden. De groep is sowieso altijd voor Cruijff geweest. Als er ooit een protest komt, moet dat goed geregeld worden, en dat alle fans het met elkaar eens zijn.'