Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kioskhouders West wachten al maanden op exploitatievergunning

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 november 2015, 18.46 uur

Uitbaters van kiosken in West zijn boos op het stadsdeel omdat hun zaak maar niet open mag. Van de elf kiosken die er verhuurd worden, zijn er maar vijf in bedrijf. De uitbaters wachten al maanden op hun exploitatievergunning, maar de gemeente is nog steeds bezig met het behandelen van bezwaren uit de buurt.

Mohammed Ait Itto Ali en Josri Elsayed kregen half juni de sleutel van hun gloednieuwe kiosk Steaky aan het Surinameplein. Binnen acht weken zou hun vergunning voor het verkopen van pizza's en pasta's binnen zijn, maar nog steeds hebben ze geen toestemming om open te gaan. 'Dit staat er al ruim een paar maanden, maar we wachten nog steeds op de reactie van de gemeente af. We hebben aan het begin al aangegeven dat we dit gingen exploiteren, maar tot op heden is er geen duidelijk bericht geweest waarom de vergunning niet wordt verschaft door de gemeente. De kosten lopen aardig op', aldus Ait Itto Ali.

Het stadsdeel laat weten dat er signalen van omwonenden zijn binnengekomen dat Steaky ook fastfood zou gaan verkopen. Iets dat bij deze kiosken verboden is. Ze willen die klacht eerst afhandelen, maar de uitbaters snappen er niets van. 'Dat is op dit moment niet aan de orde', reageert Ait Itto Ali. 'Onze hoofdgerechten zijn pasta's en pizza's. Daar is de gemeente toen heel blij mee geweest.'

Intussen betalen de uitbaters wel al duizend euro huur per maand terwijl ze inkomsten mislopen. Het stadsdeel verwacht dat ze voor 20 november een besluit nemen over het wel of niet afgeven van de exploitatievergunning.