Start van hoofdcontent

Stad

nl

Veiligheidsniveau IDFA verhoogd na aanslagen Parijs

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 november 2015, 17.48 uur

Bij het documentairefestival IDFA dat morgen begint, is het veiligheidsniveau verhoogd.

Dat heeft het festival zojuist via Twitter laten weten: 'Er is nauw contact met de gemeente en politie, veiligheidsniveau is verhoogd, ook voor IDFA'. Wat het verhoogde veiligheidsniveau concreet betekent voor het festival en of bezoekers iets zullen merken van eventuele extra maatregelen, is niet bekend gemaakt.

'Wij hebben gisteren een gesprek gehad met de politie. We hebben gekeken naar de risico's. In dat gesprek gaf de politie aan dat ze geen reden ziet om IDFA niet door te laten gaan, maar er is wel besloten naar aanleiding van de aanslagen in Parijs, dat het veiligheidsniveau verhoogd wordt. Het algemene toezicht in het land is verhoogd, dus ook in Amsterdam. Dat geldt zeker voor publieke evenementen', aldus een woordvoerder van het filmfestival. 'IDFA gaat het programma uitvoeren zoals we het voor ogen hebben. Zeker in deze tijd'.
 
Tijdens het IDFA, dat duurt tot en met 29 november, worden meer dan 300 documentaires vertoond op 12 locaties verspreid over de stad. Het IDFA is een van de grootste evenementen van de stad en trok vorig jaar 255.000 bezoekers.