Start van hoofdcontent

Stad

nl

Het gaat goed met Amsterdam: economie groeit, criminaliteit daalt

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 november 2015, 08.22 uur

De economie en de bevolking in Amsterdam groeit. De criminaliteit is tegelijkertijd gedaald. Dat blijkt uit cijfers van de dienst Onderzoek, Informatie en Statistiek.

De Amsterdamse economie stijgt meer dan het landelijk gemiddelde: 1,3 procent. Landelijk is dit zo'n 0,9 procent, schrijft De Telegraaf. De - opnieuw - bijna oververhitte woningmarkt draagt een steentje bij aan de sterke groei in de stad. Het aantal woningen steeg met 3606. In de in totaal 417.000 woningen, wonen 822.000 gezinnen.

Ook het consumentenvertrouwen is weer hersteld, wat de stijgende economische groei ook weer helpt. En wat voor sommigen een ergernis is, is voor de economie juist weer goed: het toerisme steeg ook afgelopen jaar. Er werden maar liefst 11 procent meer hotelovernachtingen geboekt door buitenlanders in vergelijking met vorig jaar.

In De Telegraaf reageert burgemeester Eberhard van der Laan: 'Het gaat goed met Amsterdam. De bevolking neemt snel toe, de criminaliteit blijft afnemen en de lokale economie presteert beter dan landelijk het geval is. En nu de ergste gevolgen van de financiële en economische crisis achter de rug lijken, daalt ook de werkloosheid weer. Maar het herstel is broos en de stad weet zich voor grote opgaven gesteld', zegt Van der Laan.