Start van hoofdcontent

Stad

nl

Brabander niet uit het veld geslagen door reacties op carnavalsnaam

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 november 2015, 00.16 uur

Amsterdam moet tijdens de carnavalsdagen een heuse carnavalsnaam krijgen. Althans, als het aan Freek Haverman ligt. Brabander in hart en nieren en een van de organisatoren van het Amsterdamse carnavalsfeest Alaaf & Kicking, eind januari in de Melkweg.

Het ging ontzettend hard met de reacties gisteravond op Facebook en Twitter. Na het bericht dat er een speciale naam in de maak is voor Amsterdam, tijdens de carnavalsdagen, liep menigeen leeg over het onderwerp. Natuurlijk zaten er ook enkele positieve reacties tussen, maar de algemene tendens was negatief. 

Lees ook: Gròòtgragtegat, of Poalkesdurp: Krijgt Amsterdam een carnavalsnaam?

'Ik kan niet zeggen dat elke Amsterdammer er even blij mee is', lacht Freek. 'Maar hier zegt Jeroen Wollaars 'Babanders, go home. You're drunk.' Nou ja, nog niet.' Nu kan er gestemd worden op, hoe toepasselijk, carnaval.amsterdam. 'Nou, Palengat, Amsteldonk, maar de topper op nummer een is Groot Grachtengat.'

U begrijpt, aan het enthousiasme van deze Brabander zal het niet liggen. U kunt nog tot begin december stemmen op u favoriete carnavalsnaam voor Amsterdam.