Beelden opgedoken van massale vechtpartij scholieren Zuidoost

0
Whatsapp

112

Beelden opgedoken van massale vechtpartij scholieren Zuidoost

1 januari 1900, 00.00 uur · Aangepast 27 november 2015, 17.39 uur

Van de vechtpartij tussen twee groepen scholieren, donderdagmiddag rond 16.30 uur aan het Reigersbos, zijn videobeelden opgedoken.

Op de beelden is te zien hoe verschillende scholieren vechtend met elkaar over de grond rollen. De politie probeert de twee groepen uit elkaar te houden, één agent gebruikt daarbij zijn wapenstok. Uiteindelijk vormden meerdere agenten een lijn om de twee groepen uit elkaar te krijgen. 

Honderd jongeren
In een reactie stelt de politie dat, toen agenten ter plaatse kwamen, er zo'n honderd jongeren verdeeld over groepjes van zes a tien aanwezig waren. Aanvankelijk was er niks aan de hand, maar enkele minuten later ontstond er een gevecht tussen een aantal jongeren. Een meisje belandde hierbij op de grond. 

'In een poging het meisje te ontzetten gebruikten agenten de wapenstok', stelt een woordvoerder. Uiteindelijk is één jongen aangehouden, dit bleek de broer van het slachtoffer te zijn. Na een gesprek op het bureau en excuses van de jongen, die in de commotie de stok van een agent vastpakte, is hij naar huis gestuurd.

Eerder onrustig
Afgelopen weekend rukte de politie ook al met veel eenheden uit na een melding van een massale vechtpartij. Bij aankomst troffen agenten toen echter geen vechtpartij aan, maar wel een grote groep jongeren.

Bron: Tapiëro Belfor (Belly VanDeO)
 abc5media_video_1

Whatsapp