Start van hoofdcontent

Stad

nl

UPDATE RozeLinks wil I amsterdam-letters in regenboogkleur

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 december 2015, 16.40 uur · Foto: Ierland Toerisme, Nils van Houts

Als het aan RozeLinks, de werkgroep seksuele diversiteit van GroenLinks, ligt kleuren de I amsterdam-letters op het Museumplein volgend jaar rood, oranje, geel, groen, blauw en paars. Door het logo de kleuren van de regenboogvlag te geven, onderstreept de gemeente het 'roze karakter' van de stad, zo is de opvatting.

'Sinds decennia is Amsterdam één van de onbetwiste koplopers als het gaat om de acceptatie en tolerantie van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders', schrijft RozeLinks. 'Deze positie is geen vanzelfsprekendheid'. De werkgroep wil wil de letters van een nieuwe laag verf voorzien in het kader van EuroPride 2016, de Europese editie van de Gay Pride, volgend jaar in de stad. RozeLinks benadrukt dat de letters regelmatig worden vastgelegd door toeristen, waardoor het verven 'de ideale manier is om te laten zien dat Amsterdam de LHBTQI-rechten hoog in het vaandel heeft'. 

Update 15.30 uur: Goed nieuws voor RozeLinks, de regenboogletters komen er in 2016. Dat is 12 maart dit jaar al besloten na een voorstel van de VVD. En dit heeft AT5 destijds ook zelf gemeld.