Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Restaurant De Wereld Draait Door per direct gesloten na kritiek

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 december 2015, 17.44 uur

Het pop-up restaurant van De Wereld Draait door op het Westergasterrein sluit per direct zijn deuren. 'We kunnen de hoge culinaire verwachtingen niet waarmaken', zegt de Vara.

Het restaurant, recht tegenover de studio van het tv-programma, zou drie weken lang een aantal gerechten serveren die chef-kok Robert Kranenborg de laatste vijf jaar in het programma heeft bereid. Vaak vergeten, exquise gerechten uit de haute cuisine van weleer. Ze werden onlangs gebundeld in een kookboek en als feestelijke presentatie sloten DWDD en Kranenborg de handen ineen om tijdelijk een restaurant te openen.

Echter waren de recensies over het restaurant niet mals. Het Parool noemde het een ramp en De Volkskrant omschreef het als 'ontgoochelend slecht.'

De meer dan drieduizend gasten die hebben gereserveerd voor een plek in het restaurant, en van tevoren de menuprijs van tachtig euro hebben betaald, krijgen hun geld terug. De gasten die de eerste twee dagen in het restaurant hebben gedineerd, krijgen het bedrag van het menu teruggestort op hun rekening.

'Het is helaas niet gelukt om de gerechten de finesse, smaak en allure te geven die we beloofden. We hadden ons er op verheugd. Avonturen kunnen mislukken. Erg jammer', aldus de omroep in een persbericht.