Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Voor de zestiende keer naar Madonna: 'Je hoopt de Unapologetic Bitch te worden'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 december 2015, 15.30 uur

Gisteravond en vandaag treedt pop-icoon Madonna op in de Ziggo Dome. En hoewel ze de fans zaterdagavond ruim een uur liet wachten, stonden ze vanochtend vroeg weer vol goede hoop te wachten voor de evenementenhal. Een enkeling zelfs voor de tweede keer in twee dagen: 'Uiteindelijk hoop je Madonna's Unapologetic Bitch te worden'.

Een mannetje (en vrouwtje) of vijftig liet zich rond een uur of vijf insluiten door stalen dranghekken, om tot vanavond te wachten op de beste plekken voor het optreden dat gepland staat vanaf 20:00 uur. Ze hebben zogenoemde early entry-tickets gekocht, waarmee ze een uur eerder dan de reguliere bezoeker de hal in mogen. Een enkeling sloot na afloop van het concert gisteravond, vanochtend voor de tweede keer in de rij aan. 'De show volgen, vanuit de show direct weer een nieuw nummertje halen en direct weer in de rij gaan staan', laat een fan weten.

'Dit is de zestiende keer dat ik naar deze show ga, over heel Europa en in New York. In totaal ga ik 21 keer. Mensen zeggen wel dat het dan 21 keer dezelfde show is, maar ze doet het toch telkens iets anders. Een ander nummer, of ze zegt net wat anders tussen de liedjes door. Je staat ook steeds op een andere plek', gaat de vrouw verder, die inmiddels door de zangeres herkend wordt. 'Ze kijkt nu wel naar je, ze wijst naar je, ze lacht naar je, of ze komt met de microfoon, zodat ik mee kan zingen. Je hoopt natuurlijk dat je de Unapologetic Bitch kan worden, op dat podium te komen. Maar dat is heel moeilijk'.

De vrouw, die de vorige tour van Madonna dertien keer bezocht, heeft zelfs al vast laten leggen dat er nummers van Madonna op haar begrafenis worden gespeeld. 'Messiah en The Power of Good-Bye. Ik weet niet of ik het zelf ga horen, maar ik heb ook veel tattoo's van Madonna, dus ik zal haar altijd bij me dragen', stelt de vrouw, voor wie Madonna een soort religie is. 'Ze is een godin voor me. Je ziet haar niet alleen als zangeres. Ze vertegenwoordigt de wereld. Ze zegt dat we vrede en vrienden moeten maken en met elkaar moeten genieten. Ons niet door het slechte moeten laten beïnvloeden'.