Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gezin doodgestoken vrouw was bekend bij Jeugdbescherming

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 december 2015, 19.25 uur

Het gezin van de doodgestoken vrouw was al een tijdje bekend bij hulpverleningsinstanties, meldt Jeugdbescherming Amsterdam aan AT5.

Ook in de buurt van de Comeniusstraat, waar het drama zich vanmiddag afspeelde, wordt verteld dat er al langer problemen waren in het gezin. Het koppel zou zijn gescheiden en had twee kinderen, van drie en vijf jaar. Het driejarig kind was vanmiddag thuis toen de 29-jarige man de vrouw in buik en been stak, het 27-jarig slachtoffer overleed in het ziekenhuis. De man is kort na de steekpartij aangehouden. 

Lees ook: Vrouw overleden na steekpartij in woning Comeniusstraat

De twee kinderen zijn opgevangen. Hoewel het feit dat het gezin bekend was bij instanties nog weinig zegt over het functioneren van Jeugdbescherming, rijst de vraag wel op hoe het zo mis heeft kunnen gaan. In september dit jaar kwam de organisatie Samenwerkend Toezicht Jeugd (STJ) nog met een zeer kritisch rapport naar aanleiding van de dood van de 10-jarige Ferdyan. Hij werd in november vorig jaar door zijn vader doodgestoken. 

De slechte situatie in het gezin is destijds niet goed geanalyseerd en er werd onvoldoende samengewerkt tussen verschillende hulp- en toezichtinstanties na meerdere crisissituaties in het gezin.

Lees ook: Zorg en toezicht faalden rond doodgestoken 10-jarige Ferdyan