Start van hoofdcontent

Stad

nl

Toerist in elkaar geschopt bij beroving op de Wallen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 december 2015, 17.22 uur

Een toerist is eind oktober zwaar mishandeld bij een beroving op de Wallen.

De man loopt op woensdag 28 oktober rond 4.30 uur door de buurt. Hij wordt op enige afstand achtervolgd door twee mannen die in de Barndesteeg plotseling een korte sprint trekken. Ze slaan de man hard tegen zijn rug waardoor hij voorover op de grond valt.

Als hij omkijkt herkent hij een van de mannen die hem eerder op de avond drugs probeerde te verkopen. Het duo trapt hard op hem in en bedreigt het slachtoffer met een mes. De daders schreeuwen in het Engels dat ze geld willen hebben en gaan er vandoor in de richting van de Nieuwmarkt met zijn mobiele telefoon en de inhoud van zijn portemonnee.

In het AT5-opsporingsprogramma Bureau 020 wordt woensdag uitgebreid stilgestaan bij de zaak. Van de twee mannen zijn beelden en een duidelijk signalement beschikbaar. Het slachtoffer heeft behoorlijke verwondingen overgehouden aan de overval. 'Hij heeft kneuzingen over zijn hele lichaam en is ontzettend geschrokken. Bovendien, je loopt als toerist door Amsterdam en dan overkomt je dit. Dat is natuurlijk geen reclame voor de stad, dus het is belangrijk dat we de daders vinden', stelt een woordvoerder van de politie. 'De mensen die dit doen horen niet op straat thuis'.