Politiek

NL
V

PvdA wil gratis consult voor dierengedragstherapeut

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 december 2015, 22.57 uur · Foto: taxi1108

De PvdA heeft vanavond in de bestuurscommissie Nieuw-West gepleit voor gratis consulten van een honden- of kattengedragstherapeut voor minima huishoudens.

Wethouder Ivens kondigde in november aan dat minima huishoudens met de stadspas een voucher voor een gratis consult bij de dierenarts kunnen gebruiken. 'Wij zijn blij met de aandacht voor de fysieke gezondheid van dieren, maar constateren tegelijkertijd ook dat er voorbij wordt gegaan aan de mentale gezondheid van zowel de gezelschapsdieren als de eigenaren', zegt de PvdA. De partij stelt dat door consulten bij gedragstherapeuten gratis te maken  veel dierenleed voorkomen kan worden.

Lees ook: Amsterdamse minima kunnen gratis met huisdier naar dierenarts

'We voorkomen dat een eigenaar niet weet hoe hij met zijn huisdier om moet gaan en we voorkomen veel stress bij huisdieren omdat ze niet begrepen worden. Voorlichting en goede begeleiding bij de verzorging van een huisdier is van essentieel belang. Wij hopen met ons voorstel meer aandacht te krijgen voor het belang van dierenwelzijn in Amsterdam', zegt bestuurscommissielid Münire Manisa.

Portefeuillehouder Erik Bobeldijk in Nieuw-West heeft  toegezegd aandacht te zullen vragen voor dit voorstel bij wethouder Ivens.