Start van hoofdcontent

Stad

nl

Schietpartij Amstelveenseweg: 'Yin Yang, laat ze elkaar maar opruimen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 december 2015, 11.23 uur

De mannen die gisterenavond werden neergeschoten op de Amstelveenseweg zijn 23 en 28 jaar oud. De twee raakten zwaargewond toen ze voor de deur van een Italiaans restaurant, ter hoogte van het Vondelpark werden neergeschoten. De politie gaat uit van een 'gerichte actie'.

Een politiewoordvoerder laat aan AT5 weten dat beide mannen nog leven en in het ziekenhuis liggen. Omstanders spraken gisteravond over zo'n vijf schoten. De dader of daders zijn na de schietpartij te voet het Vondelpark in gevlucht. De politie heeft nog onder meer met een helikopter naar hen gezocht, maar ze zijn niet aangetroffen. 

Omstanders die beeldmateriaal hebben gemaakt van de schietpartij worden gevraagd contact op te nemen. Ook zullen bewoners van woningen aan de Amstelveenseweg, ter hoogte van de ingang van het Vondelpark, een brief ontvangen van de politie, waarin ze gevraagd worden een getuigenis af te leggen, indien ze iets van het incident gezien hebben.

In de buurt wordt wisselend gereageerd op het incident. Waar de één aangeslagen en geschokt verteld dat ze de slachtoffers bloedend op de grond zag liggen, reageert een ander nuchter: 'Het is Yin Yang. Ik vind dat als het in dat wereldje gebeurd, ze elkaar maar op moeten ruimen'.  

Lees ook: 'Dan zie je zo'n jonge gast letterlijk doodbloeden, dan denk je godverdomme'

 

BUURTONDERZOEK Naar aanleiding van een schietpartij op 11 december 2015 zal er (vandaag) op en rond de Amstelveenseweg...

Posted by Politie Amsterdam Zuid-Buitenveldert on Saturday, December 12, 2015

Beide slachtoffers van de schietpartij gisteravond op de Amstelveenseweg leven nog. Schutter nog niet gepakt.

— Mark Schrader (@markschrader) December 12, 2015
Martin Damen