Start van hoofdcontent

Stad

nl

Doodsbedreiging om varken aan het spit bij Amsterdam Roest

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 december 2015, 17.41 uur

Een foto van een varken aan het spit maakt de nodige tongen los op Facebook. Het plaatje werd geplaatst door Amsterdam Roest, dat morgen een roast organiseert, waarbij bezoekers varkensvlees kunnen komen eten, dat aan het spit gegaard is. 'Walgelijk' en 'Gatver', zijn enkele van de reacties.

Een ander bedankt vriendelijk voor het evenement: 'Mocht er een hemel of hiernamaals zijn, dan betreed ik die liever met een schoon geweten #vleesetenismoordopjegeweten'. Een ander maakt het nog iets bonter en wenst Amsterdam Roest een zelfde behandeling toe als het varken: 'Hope you get roasted the way that pig did'. 

Anderen vragen zich af wat er mis is met het tonen van een 'herkenbaar stuk vlees' en vinden het hypocriet dat veel mensen wel vlees eten, maar niet willen weten waar het vandaan komt. 'Een geroosterd speenvarken aanstootgevend vinden. Dan ben je wel heel ver van de natuur afgedwaald'. En zo gaat de discussie over vleesconsumptie nog wel even door. 

Tegen Het Parool zegt Johnny Mosterd van Amsterdam Roest meer dan 100 reacties te hebben ontvangen: 'De één hevig, de ander iets minder'. Volgens Mosterd heeft het varken, dat overigens Karel heette, een aangenaam leven gehad. 'Het is een dier met een naam dat goed behandeld is'.

De bedoeling is dat er maandelijks een dergelijk evenement georganiseerd zal worden. Amsterdam Roest wil op die manier de discussie over de (herkomst van) ons eten faciliteren. 'Gelukkig zijn er ook mensen die er op een fatsoenlijke manier over praten'. 

Facebook / Amsterdam Roest