Start van hoofdcontent

Stad

nl

Buurt krijgt gelijk: geluidsoverlast café Van Mechelen onderzocht

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 december 2015, 13.30 uur

Een groepje buurtbewoners van de Sloterkade heeft hun zin, de exploitatievergunning van eetcafé Van Mechelen moet opnieuw bekeken worden. De omwonenden stapten naar de rechter omdat ze naar eigen zeggen gek werden van de geluidsoverlast.

De rechter heeft nu bepaald dat de gemeente nieuw onderzoek moet doen naar de geluidsoverlast en de parkeerdruk. Omwonenden deden hun beklag over rokers die in de binnentuin en voor het café een sigaretje roken en geluid maken. Maar ook het geschraap van stalen stoelen over de betonnen vloer 'dreunt door'. Ook zitten bewoners continu in een frituurlucht.

Er moet nu akoestisch onderzoek gedaan worden naar 'het geluid van stemmen op het inpandige terras en het stemgeluid van komende en gaande bezoekers van het café'. 
De omwonenden willen dat de cafévergunning van Van Mechelen ingetrokken wordt, zodat slechts de restaurantvergunning overblijft.

Tot grote frustratie van de uitbaters van het café, ze hebben naar eigen zeggen goed contact met veel buren. 'Het is jammer dat deze groep niet met ons in gesprek wil', lieten ze in september weten. 'En bovendien is het de vraag of de overlast minder wordt. Met een restaurantvergunning mag je ook tot 01:00 uur openblijven'. 

Lees ook: Buurtbewoners naar de rechter om overlast eetcafé Sloterkade