Start van hoofdcontent

Stad

nl

Betalen met seks voor rijbewijs, pc-hulp of auto: 'Poes zoekt occasion'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 december 2015, 18.32 uur · Foto: Flickr / Goddards~Girl

Vrouwen in de stad die geen geld hebben om hun rijbewijs te halen, computer te laten repareren of klusjesman in te huren, kunnen ook met hun lichaam betalen. Op internet bieden vakmannen hun diensten aan, in ruil voor seks. Het kabinet liet eerder weten niet tegen de ruilhandel op te treden, omdat het feitelijk niet zou gaan om prostitutie.

Zo kunnen 'leuke, (jonge)dames' terecht bij Andy: 'Een ervaren, verzorgde rijinstructeur', die bij zijn profiel op website Sexjobs een foto van zijn geslachtsdeel geplaatst heeft. 'Stuur me een e-mail en we bespreken en kijken of het klikt'. Wie het rijbewijs 'gegarandeerd' wil halen, kan terecht bij Kamel, 'serieus erkend rijinstructeur met een hoog slagingspercentage'. Hij is tevens bereid om te helpen bij het behalen van het theorie-examen en vraagt daarvoor een betaling in natura van vrouwen boven de achttien jaar oud. En zo zijn er nog meer instructeurs uit de stad die op dergelijke wijze hun diensten aanbieden. 

Wie haar rijbewijs gehaald heeft en vervolgens op zoek is naar een auto, of een reparatie aan een wagen wil laten verrichten, kan op dezelfde site terecht. Zo is de 21-jarige Sanne, die, voordat ze naar Amsterdam verhuisde als VIP-escort werkte in Australië, bijvoorbeeld bereid om in natura te betalen voor een hatchback: 'Mijn voorkeur gaat uit naar een BMW 1-serie, Audi A1, VW Golf of een Alfa Romeo'. Zelf kan ze 1.500 euro inbrengen, 'de rest ontvang je in natura, middels een aantal geile (seks)dates', is te lezen in haar advertentie, die ze geplaatst heeft onder de titel: 'Poesje zoekt occasion'.  

'Wederdienst in overleg'
Wie klussen in en rond huis te doen heeft, maar daar zelf geen tijd of zin in heeft en op zoek is naar een stel rechterhanden, kan terecht bij diverse klusjesmannen. 'Je mag me voor alles vragen zoals: elektra, sanitair, kasten in elkaar zetten, computers, laminaat', schrijft handyman uit Amsterdam. 'Liefst dikke vrouwen', die een reparatie in of om huis hebben, kunnen terecht bij een 49-jarige man die zijn diensten aanbiedt onder de naam 'ietsanders'. Hij heeft naar eigen zeggen 'regelmatig tijd om jou te komen helpen, in overleg komen we vast wel tot een wederdienst'. 

De lijst met dienstverleners in de stad, die zich laten betalen in natura is lang. Van computermonteurs tot het overzetten van videobanden naar een USB-stick, het kan, zonder dat daarbij de portemonnee getrokken hoeft te worden. Er worden zelfs complete banen aangeboden aan vrouwen die bereid zijn net iets verder te gaan voor hun baas: 'Naast de werkzaamheden komt er ook een flink stuk erotiek tussen jou en je toekomstige werkgever kijken', schrijft ene Shanti, die voor een 'goedlopend, internationaal bedrijf' op zoek is naar een vrouwelijke 'rechterhand voor de CEO'. 

Niet strafbaar
Politicus Gert-Jan Segers (ChristenUnie) stelde Kamervragen over wat in zijn ogen 'illegale prostitutie' is. Uit de beantwoording van die vragen bleek vrijdag dat minister Ard van der Steur (VVD, Veiligheid en Justitie) weliswaar spreekt van een 'onwenselijke situatie', maar geen maatregelen neemt, omdat er feitelijk geen sprake is van prostitutie. 'Bij prostitutie wordt op initiatief van een prostituee een seksuele handeling aangeboden in ruil voor een betaling. Hier ligt het initiatief bij de rijinstructeur en gaat het om een rijles. De betaling wordt voldaan door seksuele handelingen. Dat is niet strafbaar'. De eerder in dit stuk genoemde Sanne dient dus wel over een prostitutievergunning te beschikken. 

Van der Steur benadrukt dat er, in het geval van de rijinstructeur, slechts ingegrepen kan worden als er sprake is van gevaar voor de verkeersveiligheid of als de instructeur niet capabel blijkt, of bijvoorbeeld drank- of drugsproblemen heeft. Bij het Openbaar Ministerie zijn tot op heden geen aangiftes binnengekomen tegen rijinstructeurs die diensten aanbieden tegen betaling in natura. Volgens belangenorganisatie 'loopt het kabinet weg van zijn verantwoordelijkheden' door geen maatregelen te nemen tegen dergelijke instructeurs, zo meldde Verkeerspro