Stad

Medewerkers Pantar bouwen kerstmarkt Museumplein op

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 december 2015, 18.06 uur

Nu de kerstdagen weer in zicht komen zijn ook de kerstmarkten weer volop in de stad te vinden. De eerste kerstmarkten zijn inmiddels al geopend en aankomend weekend kan je er niet meer omheen in de stad. Vanmiddag werd de markt opgebouwd op het Museumplein.

Medewerkers van leer-werkbedrijf Pantar zetten er hun zelfgemaakte houten chaletjes neer, waar ze lang aan hebben gewerkt. 'We zijn de afgelopen twee maanden flink bezig geweest om dit af te krijgen en het voor te bereiden. Nu moet het opgebouwd worden', vertelt een van hen.

Het Museumplein is niet de enige plek waar je terecht kunt. Op maar liefst twintig verschillende plekken in de stad kan je in de kerstsfeer komen. Zo is er in de Kromhouthal in Noord een grote kerstmarkt, die op het Rembrandtplein is al even open en sinds vandaag is er ook het winterplein in Osdorp.

Toch vinden de medewerkers van Pantar dat die op het Museumplein er bovenuit steekt. 'Als je naar bijvoorbeeld een ander plein niet zo ver in de buurt kijkt, ik zal de naam niet noemen, dan denk ik is dat een kerstmarkt. Dit wordt heel groots aangepakt, veel met licht allemaal. Gezelligheid met eten, zodat we een beetje een sfeer krijgen dat het beter is dan Düsseldorf zelfs. Dat hoop ik.

De kerstmarkt op het Museumplein is vanaf vrijdag te bezoeken.