Start van hoofdcontent

Politiek

nl

GroenLinks: 'Wij komen niet op gesponsorde nieuwjaarsreceptie'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 december 2015, 15.15 uur

De gesponsorde nieuwjaarsreceptie van de gemeente vindt dit jaar plaats in het Scheepvaartmuseum en kost zo'n 100.000 euro. GroenLinks vindt dat veel te gortig en boycot de receptie opnieuw, net als vorig jaar.

Fractievoorzitter Rutger Groot Wassink stelde vanmiddag vragen over de receptie en wilde weten hoe het zat met de financiering. Het partijtje wordt gesponsord door in ieder geval drie kleine partijen die elk 10.000 euro voor hun rekening nemen, daar komen waarschijnlijk nog twee andere partijen bij. 

De stad legt 50.000 euro in voor de grote receptie waar onder meer zo'n 500 vluchtelingenvrijwilligers van de partij zijn. 'Wij komen niet op de nieuwjaarsreceptie, heeft u daar begrip voor?', vroeg Groot Wassink daarop aan burgemeester Van der Laan. 'Elke politieke stroming heeft zijn dingen', antwoordde Van der Laan. 

Ook de Partij voor de Dieren laat het afweten. Fractievoorzitter Johnas van Lammeren: 'Sponsoren van de democratie kan de schijn van belangenverstrengeling oproepen. Daar moet je ver van blijven als volksvertegenwoordiger, wel super dat de vrijwilligers zijn uitgenodigd.'