Start van hoofdcontent

Stad

nl

Paniek bij bekogelen van trams: 'Iedereen liggen, we worden beschoten!'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 december 2015, 11.24 uur · Foto: Foto ingestuurd via AT5 Whatsapp (06-51190938)

Paniek donderdagavond in tram 17. Na een serie harde knallen doken mensen op de grond, uit angst beschoten te worden.

 Vervolgens zou de tram zonder te stoppen doorgereden zijn naar de eindhalte. Volgens een woordvoerder van de politie leek het er inderdaad even op dat er geschoten was, maar zou het in werkelijkheid gaan om stenengooiers. 

Op een foto die AT5 toegestuurd kreeg, zijn meerdere barsten in de ramen van de tram te zien. Er werden stenen tegen de voorkant van de tram gegooid. 'We hoorden een harde knal', vertelt een getuige. 'Waarna de bestuurder ging kijken en vervolgens nam hij contact op met de centrale. Toen hoorden we weer twee knallen'. Dat gebeurde rond 19:30 uur op de Cornelis Lelylaan, ter hoogte van de Derkinderenstraat in Nieuw-West.

Paniek
Bij de tweede serie knallen ontstond paniek in de tram. 'Iemand riep dat we moesten gaan liggen en dat de tram door moest rijden, vervolgens zijn we praktisch in één ruk doorgereden naar de eindhalte'. Ook een andere tram werd bekogeld op dezelfde locatie, gelijktijdig met tram 17. Het ging om een tram 1. Ook daar ontstond paniek. Volgens een getuige leek de actie gemunt op de bestuurder van de tram.

Een vrouw die in tram 1 zat, vlakbij het raam, kwam onder het glas te zitten. Er raakte niemand gewond. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar beide incidenten, maar er is nog niemand aangehouden. Beide trams raakten behoorlijk beschadigd en zijn naar een remise gebracht. Waarvandaan de stenen gegooid werden, is nog niet bekend.