Start van hoofdcontent

Stad

nl

Osdorpplein op de schop: sloop en nieuwbouw 171 woningen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 december 2015, 16.50 uur

Op het Osdorpplein komen 171 nieuwe woningen, 10.000 vierkante meter winkels en een parkeergarage. Dat zijn stadsdeel Nieuw-West en Lebo Vastgoed overeen gekomen.

Om plaats te maken voor de nieuwe woningen en winkels gaan 63 woningen en 2200 vierkante meter winkelruimte tegen de vlakte. Er is inmiddels gestart met de bewoners onder te brengen in andere woningen. Dit gaat anderhalf jaar in beslag nemen.

De nieuwe woningen zijn sociale huurwoningen maar ook huizen in de vrije sector. De parkeergarage biedt plaats voor 270 auto's. In de plint van het pand waar de Dirk van den Broek zit, komen ook nog extra winkels. 

'We hebben de afgelopen jaren binnenshuis hard gewerkt. Deze inspanning wordt nu buiten steeds meer zichtbaar. Zo wordt de Shoperade, de overdekte markthal op het Osdorpplein, momenteel verbouwd. Hier komen, naast de kleine speciaalzaakjes, een grote internationale modeketen en een foodcourt vergelijkbaar met De Hallen in West', zegt stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud. 'Ook zijn er op dit moment 115 nieuwe woningen in aanbouw in de naastgelegen Suha-buurt en wordt de oever van de Sloterplas vernieuwd tot prettige verblijfsplek met meer horeca en levendigheid. Dit winkelgebied wordt hét centrum van heel Nieuw-West.'

De ingrijpende verbouwing gaat in 2018 van start.