Start van hoofdcontent

Stad

nl

Klanten V&D in Noord boos en bezorgd: 'Kan mijn cadeaubon niet inwisselen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 december 2015, 20.18 uur

Het is het gesprek van de dag in het Boven 't Y-winkelcentrum in Noord: het dreigende faillissement van winkelketen V&D. Vandaag kreeg de onderneming uitstel van betaling. De winkel in Noord was nog gewoon open maar er mocht niet meer betaald worden met bijvoorbeeld cadeaubonnen. Tot frustratie van mensen die nou net zo'n bon in het kerstpakket hadden gekregen.

De zaak gaat vandaag later open dan normaal; de deuren blijven gesloten terwijl het personeel wordt ingelicht over de financiële situatie van het bedrijf. Voor de deur verzamelt zich een groepje vaste klanten, dat hoopt dat de V&D blijft bestaan. 'Ik vind het waardeloos als V&D verdwijnt', laat een bezoekster van de winkel weten. 'Dan verdwijnt er weer een winkel in het middensegment'. Ook een andere bezoeker hoopt dat de zaak behouden blijft: 'Alles gaat hier al dicht'. Op het glas van de winkeldeur hangt vandaag een briefje, waarmee bezoekers duidelijk wordt gemaakt dat gekochte spullen niet omgeruild of teruggebracht kunnen worden.

Ook worden cadeaubonnen niet geaccepteerd, totdat er duidelijkheid is over de toekomst van de zaak. Gebruikelijk, bij uitstel van betaling, maar voor veel klanten die net zo'n bon hebben gekregen in hun kerstpakket, wel een beetje zuur. 'Schandalig. In één woord. Dat je niet eens je cadeaubon kan inwisselen, zo net voor kerst', laat een teleurgestelde dame weten. Een ander, eveneens in bezit van een cadeaubon, laat weten dat 'ze iets op het oog had', maar dat ze dat nu niet meer gaat halen. 'Ja, ik kan het wel kopen, maar dat doe ik niet uit protest'. Een ander hoopt dat ze de waardebon terug kan geven aan haar baas, om iets anders uit te zoeken. Veel meer zit er de komende tijd ook niet in. 

Lees ook: V&D krijgt uitstel van betaling