Start van hoofdcontent

Stad

nl

Burgemeester meteen spijt van voornemen: 'Voor november stoppen met roken'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 januari 2016, 17.38 uur

Sommige mensen doen het ieder jaar, anderen vinden het dikke onzin: goede voornemens aan het begin van het jaar. Onze burgemeester behoort blijkbaar tot de eerste categorie. Hij heeft zich voorgenomen om dit jaar te stoppen met roken. Als kettingroker geeft Van der laan zichzelf wel ruim de tijd: voor november moet de klus geklaard zijn.

De burgemeester deelde zijn goede voornemen gisteren ten overstaan van honderden gasten op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. 'Ik ga voor 1 november stoppen met roken', de belofte van Van der Laan werd met een luid applaus ontvangen, maar een paar minuten later, voor de camera van AT5, was hij al een stuk minder enthousiast. 'Ik heb een koeienfout gemaakt. Ik heb mezelf in ieder geval de druk van zo'n duizend mensen gegeven. Als het nou niet lukt, dan ben ik hopeloos en reddeloos verloren.'

Lees ook: Sigaret-foto Van der Laan inspireert

Het was gisteren een komen en gaan van bekende en minder bekende Amsterdammers op de receptie. Onder de genodigden ook documentairemaker Michiel van Erp. Op de vraag of hij nog goede voornemens heeft zegt hij: 'Mijn leven is al goed, dus wat zou ik moeten veranderen?' Andere gasten waren Prem Radhakishun en SP'er Harry van Bommel die vinden dat de stad zich het komend jaar extra hard moet maken voor de opvang van vluchtelingen.

Lees ook: SP'er Van Bommel over boekverbranding om woord 'neger': 'middeleeuws middel'

Overigens was GroenLinks niet op de receptie aanwezig. De partij boycot het feest al twee jaar omdat het te duur zou zijn.