Start van hoofdcontent

Stad

nl

Auto's gejat of gestript: bewoners Zuidoost zijn parkeergarage zat

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 januari 2016, 21.22 uur

'M'n koplampen, alles was gesloopt. M'n zijkanten van de deuren, de ramen, ze hebben m'n achterklep eraf gehaald, m'n airbags. Je weet gewoon niet wat je ziet.' Alphons Walters parkeert zijn auto al jaren in de parkeergarage bij de Gouden Leeuw. waar hij woont. Maar afgelopen week bleek zijn hele wagen plots gestript.

Maar hij is niet de enige. Uit de parkeergarage die bij de flat hoort, worden met grote regelmaat auto's en auto-onderdelen gestolen, maar er wordt niets gedaan om die diefstallen te voorkomen. Bewoners eisen maatregelen. 'Het gebeurt heel regelmatig. Alleen al in onze toren hebben in de afgelopen dertien maanden elf mensen problemen gehad', zegt bewoner Gerard Kosse. Volgens hem ligt het werkelijke aantal nog hoger, omdat veel mensen geen melding maken bij de Dienst Parkeergebouwen, omdat die er toch niets mee zou doen.

Lek dak en garage gestut
Maar diefstal zijn niet het enige waar de bewoners zich boos om maken. Zo is het dak van de garage lek, is een deel van de garage gestut omdat die op instorten zou staan en hebben dieven door de niet goed werkende toegangsdeur vrij spel. Een van de bewoners laat zien hoe je de toegangsdeur zonder sleutel toch gemakkelijk open krijgt.

Lees ook: Unieke Audi RS6 uitgebrand in parkeergarage Nieuw-West

Stoppen met betalen
De bewoners van de Gouden Leeuw vinden dat ze geen gehoor krijgen bij de beheerder van de garage. Daar moet nu heel snel verandering in komen zeggen ze. Komt die er niet, dan gaan de parkeerders stoppen met hun maandelijkse betaling.

De beheerder van de garage zegt de incidenten te betreuren, maar zegt dat er bij inspectie geen defecten aan de deuren geconstateerd zijn.