Start van hoofdcontent

Stad

nl

Burgemeester opent cultureel programma EU-voorzitterschap met ukelele

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 januari 2016, 18.35 uur

Vanaf deze week is Nederland de voorzitter van de Europese Unie en veel daarbij speelt zich af in Amsterdam. Het bijbehorende cultureel programma werd vanmiddag geopend door minister Koenders en burgemeester Eberhard van der Laan, die z'n ukelele had meegenomen.

Het EU-voorzitterschap is volgens minister Koenders goed voor de promotie van de stad. 'Het zet Amsterdam natuurlijk fantastisch op de kaart. De locatie achter ons zal heel veel ministers in Europa aanspreken. Niet alleen de ministers komen, maar ook allerlei organisaties. Ook mensen die via onderwijs en cultuur ons programma hier volgen. Dat betekent dus dat de uitstraling enorm is.'

Lees ook: Cultureel programma rond EU-voorzitterschap gepresenteerd

Het culturele programma van de Europese Unie begint met een fototentoonstelling. Die is voor iedereen te zien buiten bij de marinekazerne. 'Er zitten hele mooie bij. Ik vond de fotografe, die heb ik net gesproken, die heeft zich echt geïnspireerd door zomaar een groep mensen bij elkaar te zetten. Een beetje zoals dat aan het begin ook bij Europa was', aldus Koenders.

Het komende half jaar is er elke maand een andere expositie op de Kattenburgerstraat