Start van hoofdcontent

Stad

nl

Getuige: 'Jongen gooit tas winkel CS binnen en roept "bom"'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 januari 2016, 15.52 uur

Het busplatform van Centraal Station is kort ontruimd geweest vanwege een bommelding. Er is een jongen door omstanders aangehouden.

Volgens een getuige kwam de jongen een winkel binnen in het station waarna hij meteen een tas de ruimte in gooide. De getuige meldt dat de jongen riep dat er een bom in de tas zat. Vervolgens ging hij er vandoor. Enkele minuten later kwam hij terug omdat hij zijn tas terug wilde. Toen werd hij overmeesterd door omstanders.

Volgens de getuige zou de jongen ook worden gefilmd door iemand anders en ging het om een grap. Het was blijkbaar de bedoeling om te experimenteren hoe mensen zouden reageren als je midden in een station 'bom!' roept, een tas werpt en wegrent.  

De omgeving van het station is door de politie afgezet. Uiteindelijk ging het niet om een bom of ander 'gevaarlijk object'. Het station is weer volledig vrijgegeven. De politie doet nog onderzoek naar de achtergrond van de aangehouden jongen.

Een jongen is door omstanders aangehouden nadat hij een tas op de balie gooide van een van de NS-servicepunten op het CS. Omgeving afgezet.

— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) January 8, 2016

Update De tas op CS bevatte geen gevaarlijke objecten.Politie doet nader onderzoek naar achtergrond aangehouden jongen. Afzetting opgeheven

— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) January 8, 2016