Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man overmeesterde tasgooier CS: 'Hopelijk wordt hij op z'n plaats gezet'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 januari 2016, 18.21 uur

Een jongen zorgde vanmiddag voor consternatie op het Centraal Station door met een tas te gooien en heel hard 'bom' te roepen.

Waarschijnlijk ging het hier om een weinig subtiele grap, want het hele voorval werd door een tweede jongen gefilmd. De 'tasgooier' kon uiteindelijk door een medewerker van de winkel waar hij de tas naar binnen gooide worden overmeesterd. Omdat de jongen terugkwam om zijn tas op te halen. 

Aangehouden
'Hij gooide z'n tas op de toonbank en riep 'er zit een bom in.' Althans, dat verstond ik', stelt de medewerker na het incident voor de camera van AT5. 'Een minuutje later kwam 'ie z'n tas terughalen. Ik schrok me rot, maar ik heb hem aangehouden. Ik probeerde z'n arm op z'n rug te houden en drukte hem tegen de toonbank. Wel gevaarlijk, want je weet nooit wat iemand doet natuurlijk. Ze probeerde te filmen, maar dat hadden we later pas in de gaten. Verder gaat het goed met me hoor. Ik pak een bakkie koffie en dan ga ik weer verder.' 

Een collega van de man zag het hele voorval gebeuren. 'Ik stond er naast, ik had het nooit gedaan. Je weet maar nooit wat ze op zak hebben. Maar het is goed opgelost en die jongen wordt hopelijk goed op z'n plaats gezet. Dit kan toch niet, vandaag de dag? Dit zijn geen grappen meer.'

Afgesloten
In verband met het incident werd een deel van het station vrijdagmiddag enige tijd ontruimd. Ook werd een speciaal arrestatieteam van de politie opgeroepen.