Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tas vergeten op CS met ontruiming als gevolg: proces verbaal en boete

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 januari 2016, 17.23 uur · Foto: Twitter: @aliceboothby

Een vrouw vergat vanochtend op Centraal Station haar tas en zette daarmee onbedoeld de inmiddels gebruikelijke kettingreactie in gang. Dat kwam haar op een proces verbaal en een geldboete te staan.

De tas werd ontdekt bij spoor 5 dat net als een tweede spoor meteen gedeeltelijk werd afgezet. De explosievenexpert was al onderweg toen de eigenaar contact opnam met de NS, zij was erachter gekomen dat haar tas nog op het station lag. Het onderzoek werd desondanks afgerond en vrouw kreeg bij het ophalen van haar tas een prent. Kosten: 90 euro. 

De politie legt maar weer eens uit wat er allemaal in gang wordt gezet als er een onbeheerde tas wordt gevonden. 'Voor uw info: 6 man politie, 3 man handhaving, 6 man veiligheid en service NS, 2 perrons afgezet, 2 sporen buiten dienst met vertragingen als gevolg en de inzet van een explosievenverkenner.'

En over de boete: 'Het "vergeten" heeft in dit geval verstrekkende gevolgen. Als je de orde, rust, veiligheid of een goede bedrijfsgang verstoort, kan je rekenen op een boete.' Dit boetebeleid geldt overigens alleen voor Centraal Station.