Stad

NL
V

Tranen om gedumpte honden: 'Altijd een bepaald slag dat aan de kant wordt gezet'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 januari 2016, 17.48 uur

De twee honden die vannacht in Osdorp vastgebonden aan een lantaarnpaal werden gevonden zijn nog altijd ontzettend gestresst. De Amerikaanse Staffords werden na een tip gevonden bij uitvaartcentrum Westgaarde, wel was er nog een mand en voer bijgezet.

Ron Niesen van de Dierenambulance heeft al veel gedumpte honden gevonden maar kan het nog altijd moeilijk verkroppen. 'Het is altijd een bepaald slag honden dat zo aan de kant wordt gezet. Dat raakt me', zegt hij met de tranen in de ogen.

'Ze waren totaal in paniek en ze zaten er een al een tijdje. De tegels hadden ze eruit gehaald en het zand lag overal. Ze zijn, op zijn Hollands gezegd, gewoon gedumpt.' De honden bleken gechipt te zijn, maar staan niet geregistreerd. Het is daarom nog niet duidelijk wie de honden heeft gedumpt.

Bij Dierenopvang Amsterdam wordt bijna elke maand een gedumpte Stafford gebracht. Volgens de medewerkers realiseren mensen zich bij aankoop niet hoe bewerkelijk zo'n hond is. 'Ze zijn gelukkig wel goed verzorgd, ze hebben alleen iets teveel eten gehad. We gaan nu goed naar hun gedrag kijken, ze zijn vriendelijk naar mensen toe. Wat andere honden betreft moeten we het nog bekijken', vertelt Marjorie Meijer. 'Er is nu nog te veel opwinding, heel veel stress door de nieuwe omgeving.'

Lees ook: Honden met voer en mand op straat gedumpt in Osdorp