Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Westerpark dreigt door populariteit overvol te worden'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 oktober 2016, 13.01 uur · Foto: taxi1108

Het Westerpark is zo populair geworden, dat het uit zijn voegen dreigt te barsten. Gerolf Bouwmeester van stadsdeel West pleit ervoor om de recreatie in het gebied veel meer te spreiden.

'De druk op het park is nu al groot en wordt alleen maar groter', zo stelt hij in De Telegraaf. Jaarlijks trekt het park 5 miljoen bezoekers en dat aantal zal de komende jaren alleen maar toenemen. Uit een onderzoek van het stadsdeel bleek dat omwonenden het park een 8 geven, maar dat zij zich ook regelmatig storen aan luidruchtige bezoekers, evenementen en de hinder van fietsers en voetgangers die daaruit voortvloeit.

Bouwmeester denkt dat het spreiden van het aantal bezoekers een oplossing kan bieden. 'De recreatie focust zich nu nog heel erg rond het oude gedeelte nabij de hoofdentree en bij de weide langs het zwemwater. Je kunt mensen moeilijk verbieden om met zijn allen op dezelfde plek te gaan barbecueën maar op een gegeven moment is het echt te vol.' De stadsdeelvoorzitter wil dat het recreatiegebied ruimer wordt opgezet, omdat er volgens hem nog veel ongebruikt groen tussen de gebouwen en richting de begraafplaats is.