Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Overvallers supermarkt Pieter Calandlaan riepen op om niet bang te zijn'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 januari 2016, 17.25 uur

De twee overvallers die gisteravond een supermarkt aan de Pieter Calandlaan overvielen zouden tegen de aanwezigen hebben geroepen om niet bang te zijn. Dat zegt een getuige tegen AT5. Het tweetal wist na de gewapende overval via de parkeergarage te vluchten. Het duo reed met een scooter de Willem Hesselaarsstraat op en wist te ontkomen. Bij de overval werd een schot gelost.

Het tweetal drong rond 22.00 uur de winkel binnen en bedreigde het personeel met een vuurwapen. Getuigen zeggen tegen AT5 dat dit met een machinegeweer gebeurde. Het geweer zou volgens een getuige mogelijk per ongeluk zijn afgegaan. Niemand raakte gewond.

De overvallers zouden hebben geroepen dat de aanwezigen niet bang hoefden te zijn en dat zij alleen voor het geld waren gekomen. Ze zouden er vandoor zijn gegaan met drie kassalades en een aantal sloffen sigaretten.

De daders droegen zwarte kleding en hadden hun gezicht bedekt met een capuchon. Beiden hadden een licht getinte huidskleur en verschilden in lengte. De een was ongeveer 1,75 meter lang en de ander 1,85. Ze zijn nog voortvluchtig.

De politie is nog op zoek naar getuigen die mogelijk meer kunnen vertellen over wat er zich buiten de winkel heeft afgespeeld. Hieronder een video van de parkeergarage van waaruit de overvallers wisten te vluchten.