Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nieuwjaarsborrel Zuidoost slecht toegankelijk voor invaliden

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 januari 2016, 00.33 uur

In het Kleiklooster in Zuidoost was donderdagavond een nieuwjaarsborrel georganiseerd door het stadsdeel. Maar voor mensen in een scootmobiel of rolstoel is het niet altijd een pretje. De wc's in het Kleiklooster zijn namelijk niet geschikt voor invaliden.

Die moeten dan terug naar buurtcentrum de Bonte Kraai iets verderop om daar naar de wc te gaan. Voor Carrol Sastro, voorzitter van Platform Gehandicapten Zuidoost, is de maat vol. Ze is niet mee gegaan naar de borrel dit jaar. Volgens haar gebeuren dit soort dingen te vaak en luistert stadsdeel Zuidoost niet goed. 'Ik vind dat ik al genoeg gedaan heb om mijn goede wil te tonen. Ik kies er in dit geval voor om niet te verschijnen bij wijze van protest. Want als ik telkens ergens verschijn, dan help ik daar het doel ook niet mee', zegt Sastro. Volgens haar gebeurt het vaker dat een locatie niet goed toegankelijk is voor gehandicapten.

Op de borrel wordt ook meteen toegegeven dat het erg spijtig is dat het niet goed geregeld is. Er is nog wel gezocht naar een oplossing. 'We hebben twee rolstoelen kunnen regelen. En twee mensen met een paraplu om mensen te begeleiden die naar het toilet willen in de Bonte Kraai', zegt Urwin Vyent van het stadsdeel. Hij noemt de vijf minuten lopen 'erg vervelend'. 

Volgend jaar beterschap
Sherry is gehandicapt en is wel komen opdagen bij de borrel. Maar voor haar is de tocht door de stromende regen op haar scootmobiel naar de wc eigenlijk ook te ver. 'Het is een behoorlijk eindje', zegt ze, gelukkig nog wel lachend. 'Als je echt gewoon nodig moet heb je wel een probleem hoor.' Het stadsdeel belooft voor volgend jaar beterschap. 'Volgend jaar gaan we daar zeker rekening mee houden', zegt Vyent.