Start van hoofdcontent

Stad

nl

Burgemeester langs GVB: 'De politie zit er bovenop'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 januari 2016, 10.29 uur

Burgemeester Eberhard van der Laan is vrijdagmiddag in gesprek gegaan met de buschauffeurs van het GVB in Noord die de afgelopen tijd zijn overvallen door gewapende mannen. Vier keer was het raak in zeven weken tijd.

Burgemeester van der Laan meldde na afloop dat het een goed gesprek was. 'Een ontzettend goed gesprek met hele flinke mensen die iets afschuwelijks hebben meegemaakt. En daar moet ik verder ook niks over zeggen. Ik probeer zo persoonlijk mogelijk te praten om te zien wat wij dan nog voor ze kunnen doen, om ze daar weer doorheen te helpen. Dat doen ze vooral zelf, met het GVB. Die zorgt goed voor hen, de vakbond zorgt goed voor hen, de ondernemingsraad. Iedereen zit er omheen', aldus Van der Laan.

Lees ook: GVB is overvallen spuugzat: 'Iedereen is er kapot van, dit kan niet'

Sinds 10 november zijn er vier overvallen gepleegd waarbij chauffeurs met een mes of vuurwapens werden bedreigd. Deze week nog, op de Volendammerweg werd een vuurwapen geladen voor de ogen van een chauffeur. 

Lees ook: Twee overvallen op GVB-bussen in Noord 

'Dat is natuurlijk onacceptabel, dat voelt iedereen. De politie zit er bovenop, daar hoort u binnenkort meer over maar daar kan ik nu niks over zeggen', kondigt de burgemeester aan. Van der Laan zegt dat het probleem wel aan te pakken is. 'Helemaal op te lossen is het niet, maar ik kom hier nu speciaal om hen een hart onder de riem te steken. Niemand hoeft de politie aan te sporen, die is hier hard mee bezig', zegt Van der Laan.

Inmiddels heeft de politie een minderjarige jongen opgepakt die verdacht wordt van betrokkenheid bij twee overvallen op buschauffeurs.