Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Historisch aantal miljonairspanden verkocht in stad'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 januari 2016, 16.40 uur · Foto: Christie's Real Estate

De crisis is definitief voorbij, ook voor de superrijken in de stad. 2015 was het jaar dat de portemonnee weer getrokken werd door de miljonairs in de stad. Een huis van meer dan een miljoen kopen: geen enkel probleem, althans als we Christie's International Real Estate mogen geloven.

In totaal werden er in 2015 door de makelaar voor de rijken 315 woningen van boven de miljoen euro verkocht. Nog nooit waren dat er zoveel. Na 2006 stortte de markt voor het topsegment in en daalde de verkopen enorm, maar die periode is nu verleden tijd. Van de 315 miljonairspanden werden er 43 verkocht voor een prijskaartje van tussen de twee en drie miljoen. 18 woningen gingen zelfs weg voor de absolute hoofdprijs, aldus Christie's. Die woningen brachten meer dan drie miljoen op.

Lees ook: 'Penthouse Pontsteiger gaat meer dan 10 miljoen kosten'

De makelaar verwacht dat de vraag naar miljonairshuizen blijft stijgen en ziet de toekomst dan ook vol vertrouwen tegemoet. Overigens behoort het duurste penthouse van de stad, helemaal bovenin de nog te bouwen Pontsteiger ook tot de portefeuille van de makelaar.