Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Frank de Boer: 'Dolberg enorm talent'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 19 januari 2016, 17.17 uur

Wordt Kasper (spreek uit Kesper) Dolberg (18) dé spits die Ajax al zo lang zoekt? Frank de Boer heeft hoge verwachtingen.

In een lang interview met AT5, dat in delen wordt gepubliceerd, staat de Boer onder meer stil bij de ontwikkeling van de jonge Deen. En dat Dolberg erg getalenteerd is staat buiten kijf: 'Als je punten zou geven aan de keuzes die je maakt, en één is de beste keuze en vijf de minste, dan maakt hij heel vaak keuze één of twee. En dát is talent', zegt de trainer/coach.

A-junior Dolberg is in de winterstop met Ajax meegereisd naar Turkije om te ruiken aan het grote werk. De Boer ziet een aantal kwaliteiten die Dolberg in de toekomst tot een topspits kunnen maken. 'Hij is vrij groot, hij is sterk. Hij is heeft een geweldig schot. Kan ook nog goed koppen. Hij springt uit stand lachend over over ons heen bij wijze van spreken.'

Toch zijn er nog wel punten waar de jonge Deen aan kan werken. 'Kasper is nog een beetje timide, hij moet nog dat vuur krijgen van Ik zal het even laten zien. Daar heb ik wel met hem over gesproken. Maar mogelijk zal hij al dit seizoen zijn minuten gaan maken in het eerste.'

Ajax zit krap in zijn afmakers. Naast Arek Milik is er Yaya Sanogo, maar die heeft nog niet kunnen brengen wat Ajax verlangt. Eerder gaf de Boer al aan dat Klaas Jan Huntelaar meteen welkom zou zijn. Maar mogelijk is er binnen afzienbare tijd dus al een alternatief voorhanden in de eigen gelederen.