Politiek

NL
V

Winkeliers Wallengebied: 'Worden buitengesloten en gestigmatiseerd'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 januari 2016, 10.32 uur

Winkeliers in het Wallengebied voelen zich buitengesloten door de gemeente. Terwijl er in het centrum een proef wordt gehouden met vrije openingstijden, moeten zij de deuren sluiten om 22.00 uur.

Een groep van veertig ondernemers heeft zich verenigd: 'Veertig jaar lang werd hier een sluitingstijd tot 02.00 uur gedoogd, maar dat vocht de stad aan en in 2011 moest hier ook alles om 22.00 uur dicht. Nu wordt dat voor de rest van de stad vrijgegeven, maar onze achterban wordt hiervan uitgesloten', beklaagt de groep zich in De Telegraaf.

'De gang van zaken is stigmatiserend voor ons ondernemers in het 1012-gebied. Al eerder schetsten bestuurders het beeld dat criminelen hier de baas zijn. En nu dit weer'. Stadsdeel Centrum laat weten aan de krant dat 'de combinatie van veel publiek op straat en alcoholverkoop in winkels onwenselijk is.' Dit in verband met de vooral nachtelijke overlast die daarmee gepaard gaat. De proef wordt vandaag besproken in de gemeenteraad en zal gezien de verwachte meerderheid worden goedgekeurd.

Lees ook: Avondwinkels vrezen voortbestaan door vrije openingstijden