Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie schiet meerdere keren op auto; verdachten ontsnappen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 januari 2016, 01.09 uur

De politie heeft bij een poging tot een aanhouding aan de Meer en Vaart in Osdorp geschoten op een auto. Agenten omsingelen de auto en schieten na meerdere waarschuwingen drie keer op de motorkap van de wagen.

De verdachten moeten uit de auto stappen. Drie van hen doen dit ook, maar blijkbaar zitten er nog meer mensen in de auto, want vervolgens gaat de zwarte personenauto er volgas vandoor. Agenten proberen het voertuig nog tegen te houden en schieten nu gericht.

Op dit moment zien de verdachten die al met hun handen omhoog uit de auto waren gestapt hun kans schoon en gaan er snel te voet vandoor. De politiemensen snellen naar hun dienstwagen en zetten de achtervolging in.

Verdachte stond gesignaleerd
Het voertuig werd stop gezet omdat er iemand in zat die werd gezocht door de politie. De auto werd opgemerkt door surveillerende agenten. In totaal zaten er vier personen in de auto, waarvan er een is aangehouden. De rest is er te voet vandoor gegaan. De man die gezocht werd, ging er in de auto vandoor waarna er op hem werd geschoten. Mogelijk raakte hij gewond bij de beschietingen. Volgens de politie is de man vuurwapengevaarlijk.

Na het incident kwam de auto met daarin nog de gesignaleerde persoon in botsing met een boom op de Eastonstraat. Mogelijk vluchtte hij daarna het Sloterplaspark in. De omgeving van de auto is afgezet met linten en ook daar is veel politie op de been. 

Video: K. Muïs