Start van hoofdcontent

Stad

nl

Oorzaak te water raken Richard Cole nog onbekend

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 februari 2016, 13.21 uur

De politie heeft nog geen idee hoe de Brit Richard Cole in het water bij de Herengracht is terechtgekomen. Alle opties worden nog opengehouden.

Cole was alleen op vakantie in Amsterdam toen zijn familie en vriendin plotseling niets meer van hem hoorden. Hij werd 25 januari het laatst gezien op het Thorbeckeplein. De broer van Richard kwam afgelopen zondag nog naar de stad om te zoeken. Later bleek dat Richard Cole verdronken was in de Herengracht.

Lees ook: Broer zoekt vermiste Brit: 'Hij is een ervaren reiziger'

Hoe Richard Cole te water is geraakt is nog onbekend. De politie zegt geen aanwijzingen te hebben dat hij heeft staan plassen. Bij veel mensen die uit het water worden gehaald is door een open gulp te zien dat ze tijdens het plassen in de gracht in het water zijn gevallen, maar dat was bij Cole niet zo. De politie sluit daarom nog niets uit. 

Een beveiligingscamera heeft Cole gefilmd toen hij op de Herengracht liep. Het gaat echter om onduidelijke beelden. De politie probeert de beelden te verbeteren. Wel is te zien dat hij met iemand op de gracht een interactie heeft. De politie wil deze persoon, en anderen die Cole nog hebben gezien, graag spreken.