Stad

So you think you can foodtruck in Nieuw-West

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 februari 2016, 22.06 uur · Foto: Bert Ververs

Whatsapp

Stadsdeel Nieuw-West is op het August Allebéplein op zoek naar een originele foodtruck.

Het stadsdeel heeft het plein aangewezen als locatie waar één of twee foodtrucks een jaar lang hun 'streetfood' kunnen verkopen. En dan is het niet de bedoeling dat de ondernemers aankomen met de overbekende hotdog met gebakken uitjes en saus. Nee, de voorkeur gaat uit naar een 'voedselwagen met gezonde en niet-seizoensgebonden producten die zich onderscheidt van het huidige horeca-aanbod'.

Bedoeling is ook dat je vijf dagen per week open gaat met je truck. Het kan zowel gaan om een tussendoortje als een complete maaltijd. 'En u heeft een divers aanbod voor het diverse publiek van het August Allebéplein', schrijft het stadsdeel. Uiteindelijk beslist een jury welke foodtruck mag neerstrijken op het plein.

Dus heb je het gat in de foodtruck-markt en wil je eens een jaar een kans wagen op het August Allebéplein, schrijf je dan uiterlijk 14 februari in. Dat kan op de site van de gemeente. Uiterlijk 16 maart wordt dan bekend gemaakt wie met zijn voedselwagen per 1 juni 2016 een jaar op het plein mag staan. 

Whatsapp