Stad

NL
V

Website wil kinderen van de Wallen herenigen met ouders

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 februari 2016, 18.30 uur

Een website probeert kinderen van de Rosse Buurt te herenigen met hun ouders. Via redlightbabies.nl worden oproepen, informatie en fotomateriaal geplaatst om zo ouders en hun kinderen te herenigen.

Stieneke's moeder bijvoorbeeld, werkte in de jaren '60 als bardame en prostituee op de Wallen. Samen met Raoul, de oprichter van de website, gaat ze terug naar de hoek van de Warmoestraat waar vroeger het café stond waar moeder heeft gewerkt. 'Mijn moeder heeft me weg gedaan, want ze had geen tijd voor kinderen. Ik heb jaren het contact verbroken omdat ik toch wel boos was. Maar ik wilde graag weten wie mijn vader was en dat heeft ze niet willen vertellen en dat is niet fijn', zegt Stieneke. 

Gids op de Wallen
Raoul Serée werkt al jaren als gids op de Wallen en schreef  het boek De Wallen in de jaren '60, waarvoor hij mannen en vrouwen interviewde die in de tijd actief waren in de rosse buurt. Via zijn website en zijn contacten in de Rosse Buurt hoopt hij te kunnen helpen. 'Ik loop hier toch rond, ik ken de buurt dus ik wil graag mijn diensten verlenen', zegt Raoul. 

Haast
En dus helpt Raoul Stieneke met het vinden van haar vader. Maar haast is geboden, want de contacten van Raoul worden schaars. 'De meeste mensen die ik heb geïnterviewd zijn tussen de 80 en 90 jaar oud. En dan laat je geheugen je wel eens in de steek vanaf dat moment. Vorige week is hoerenmadam Paardenkop overleden op 85-jarige leeftijd en daar kan ik ook niet meer langs. Dus daar kan ik ook niet meer langs. Dat soort mensen verdwijnen op een gegeven moment en daarmee ook de informatie', zegt Raoul Serée.

Mensen die denken dat ze iets weten over de vader van Stieneke kunnen zich melden op de site van Red Light Babies.