Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

[Video] Vrouw opzettelijk overreden door taxi

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 februari 2016, 13.29 uur

Een avondje stappen eindigt voor Chantal in een drama. De Amsterdamse besluit in de nacht van 28 januari samen met haar neef een taxi naar huis te nemen. In de taxi krijgt ze ruzie met de taxichauffeur, omdat hij weigert de meter aan te zetten.

De chauffeur zet de auto vervolgens stil bij de Rozengracht en eist dat Chantal 40 euro pint. Chantal weigert dit en stapt uit. Er ontstaat een woordenwisseling en handgemeen. Haar neef springt tussen beiden, maar kan niet voorkomen dat Chantal een klap voor haar hoofd krijgt en op de grond belandt. Terwijl ze nog op de grond ligt stapt de chauffeur in zijn taxi, start de auto en rijdt vol over haar benen heen.

Chantal wordt per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens de artsen mag het een wonder zijn dat ze niks heeft gebroken of dat ze niet is verlamd. 

Blauwe plekken
'Je kijkt naar je benen en je ziet overal blauwe plekken en hele dikke benen,' zegt Chantal. 'Ik loop nu in huis rond met een rollator. Ik kan niet al mijn gewicht op mijn linkerbeen zetten, want die is zodanig opgezwollen dat het nog heel erg lang gaat duren totdat ik weer mijn spieren en mijn benen kan gebruiken.'

Mentale dreun
Door het voorval heeft Chantal niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal een flinke dreun gekregen. 'Ik ben niet een dame die makkelijk bang of geïntimideerd is, maar als ik ervoor kies om veilig een taxi naar huis te nemen en dat mij dan dit moet overkomen, dat vind ik heel heftig.'

Represailles van taxichauffeur
Chantal wil niet met naam en toenaam genoemd worden, omdat ze bang is voor represailles van de taxichauffeur. Ze heeft aangifte gedaan. De politie is bekend met de zaak en doet onderzoek. Volgens de politie heeft Chantal's neef het verhaal bevestigd.