Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Ronnie Flex in de drankstand: 'Alcohol is vies, maar dronken zijn is leuk'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 februari 2016, 11.23 uur

Het was een komen en gaan van bekende en ook wel iets minder bekende Nederlanders bij de cd-presentatie van rapper Lil' Kleine. Hoewel hij al een tijdje meeloopt in de muziekwereld, lanceerde hij gisteravond zijn eerste plaat WOP.

Lil' zelf betrad de rode loper vanuit een Lamborghini. Zijn partner in crime, Ronnie Flex, kon natuurlijk niet ontbreken op het feestje. Vroeger had Ronnie de metro of de bus moeten nemen naar het feest op het Westergasterrein, maar die tijden zijn gelukkig verleden tijd. 'Je moet altijd vergelijken met waar je vandaan komt. Vroeger was het gewoon nog een stuk kutter. Ik zit nu nooit meer in de metro of in de bus. Ik heb nu een mooie Range Rover', vertelt de 23-jarige.

'Doe je best op school'
Het optreden gaat zelfs na een aantal jaren bij Ronnie Flex nog niet vanzelf, daarvoor moet hij eerst in de 'drankstand' komen. 'Ik ga eerst dit laagje cognac in één keer opdrinken en dan een slok Red Bull om het weg te spoelen. Want ik hou niet van alcohol, niemand houdt van alcohol. Alcohol is vies, maar dronken worden is wel leuk.' Na het legen van het glas sterke drank, wil Flex het voornamelijk jeugdige publiek van de avond toch nog een adviesje te geven: 'Doe je best op school'.

De rest van de avond werd er voornamelijk hard geknald op het podium. De inspiratie daarvoor komt volgens :Lil' Kleine uit de dingen die de rapper dagelijks meemaakt: 'Stripclubs, drugs en vriendschap en gezelligheid, dat.'