Cultuur

Geen vlees meer op het DGTL-festival dit jaar

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 februari 2016, 18.19 uur · Foto: Steven Depolo

Whatsapp

Het DGTL-festival slaat dit jaar een nieuwe weg in: er is geen vlees en vis meer te krijgen op het festival.

Van 25 tot 27 maart verwacht DGTL zo'n 40.000 bezoekers op het dance-event dat op de NDSM-werf in Noord wordt gehouden. Door bezoekers, artiesten en crewleden vlees te onthouden, is het de bedoeling van DGTL om vervuiling en energieverspilling die grote evenementen met zich meebrengen te beperken. 

Op de editie van vorig jaar werden, naast vegetarisch eten, 3972 hamburgers verkocht. Door het grote aantal bezoekers geen vlees meer te serveren, zegt DGTL 14 miljoen liter water en 21.000 kilo veevoer te besparen. 

Revolution
DGTL is al langer bezig te verduurzamen met het project 'Revolution'. Onderdeel van dit project zijn plannen om urine te verzamelen en te recyclen als fosfaat en om het podium volledig te voorzien van batterijstroom. 

Meer vegetarisch
De laatste jaren zijn naast de gebruikelijke hotdogs steeds vaker vegetarische opties op festivals te krijgen. Zo kon je op het Buiten Westen festival in 2013 al een vegetarische Weed Burger bestellen en staat bij het North Sea Jazz festival een vegetarische falafel op het menu. Lowlands biedt niet alleen vegetarische opties aan, maar deed ook de plofkip al in de ban.

DGTL belooft bezoekers de 'beste en meest smakelijke vleesvervangers' aan te bieden.

Whatsapp