Start van hoofdcontent

Stad

nl

Slachtoffer schietpartij is Elco Gjaltema

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 februari 2016, 18.26 uur

Het slachtoffer van de schietpartij gisteravond op de Oostelijke Handelskade is de 36-jarige Amsterdammer Elco Gjaltema. Dit hebben verschillende bronnen aan AT5 bevestigd.

Volgens de politie wordt hij vooralsnog niet in verband gebracht met zware criminaliteit. De aanleiding van de schietpartij is daarom ook nog onduidelijk. 

Woensdag rond 22.45 uur werd de man op straat doodgeschoten. Volgens getuigen kwam het slachtoffer zijn woning uit en werd hij voor zijn deur doodgeschoten. De 36-jarige man werd nog gereanimeerd door omstanders, maar dat mocht niet meer baten.

BMX
Volgens Het Parool was Gjaltema actief in de BMX-wereld. Hij reed daar op relatief hoog niveau en werd bijvoorbeeld derde bij de 3 Nations BMX World Cup in 2014. Ook schrijft Het Parool dat Gjaltema in 2013 betrokken is geweest bij een sportproject in de Zaanstreek, waarmee jongeren op het rechte pad gehouden moesten worden. 

Onderzoek
Bij de woning van het slachtoffer wordt uitgebreid forensisch onderzoek gedaan. Een ploeg rechercheurs ging daar vanmorgen naar binnen. In de woning wordt onderzoek gedaan en op straat worden onder andere sigarettenpeuken meegenomen voor verder sporenonderzoek.

 
Facebook.com