Start van hoofdcontent

Stad

nl

Mishandeld Joods echtpaar eist nieuwe uitzending van Opsporing Verzocht

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 februari 2016, 11.45 uur

Het bejaarde echtpaar dat afgelopen zomer op brute wijze werd overvallen in hun woning in de Heemstedestraat, wil dat Opsporing Verzocht nogmaals aandacht besteedt aan de zaak.

In de uitzending werd niets gezegd over antisemitische opmerkingen die de daders zouden hebben gemaakt. En dat is volgens het advocatenkantoor, dat het Joodse echtpaar bijstaat, van groot belang om de daders te vinden. 'Vuile Jodin, nu is het van ons. En ze hadden jullie moeten vergassen in Auschwitz. Dat zijn twee uitlatingen die direct in verband staan met het motief van de daders en ook het dadersignalement', zegt Victor Loonstein, belangenbehartiger van het echtpaar.

Het OM reageert: 'We zijn in deze zaak uitgegaan van de allereerste verklaringen die afgelegd zijn door de slachtoffers. Daarin is niet gesproken over deze wetenschap. En al zou er wel over gesproken zijn, dan nog is het aan de zaaksofficier om een keuze te maken wat tactisch is in dit onderzoek naar buiten te brengen om tot een goede oplossing te komen', aldus woordvoerder Gabrielle Hoppenbrouwers. 

Lees ook: Slachtoffer Heemstedestraat: 'Ze hadden me beter kunnen doodschieten'

Het advocatenkantoor heeft bij het Openbaar Ministerie aangedrongen op een vervolguitzending van Opsporing Verzocht. 'Het verzoek is dat er een uitzending met informatie die relevant is voor het opsporingsonderzoek alsnog wordt uitgezonden. We wachten op een reactie en we zullen daarna zien of er eventueel vervolgstappen aan verbonden kunnen worden als het Openbaar Ministerie ervoor kiest om dat niet te doen.'