Ajax simpel langs Excelsior, debutant Muric geeft visitekaartje af

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 februari 2016, 17.33 uur

Met een plichtmatige 2-0 is Ajax erin geslaagd in het spoor te blijven van koploper PSV, de achterstand bedraagt nog altijd een punt.

In de weinig verheffende wedstrijd zorgde spits Arek Milik, voor het sinds drie weken weer in de basis, voor twee doelpunten. De eerste was er één om in te lijsten. Milik speelde zich knap vrij en liet keeper Kurto met een machtige knal van even buiten het strafschopgebied kansloos in de lange hoek.

De Poolse spits verdubbelde de score tien minuten na rust. Amin Younes stuurde Milik met een steekbal weg, met een droge schuiver schoot Milik de 2-0 binnen. De wedstrijd kabbelde daarna voort, een toetje leek er voor de 48.000 fans in het stadion niet meer in te zitten.

Jongeling Robert Muric zorgde echter voor een positieve afsluiter. Trainer Frank de Boer gunde de negentienjarige Muric zijn debuut in het eerste, Muric betaalde dat terug met een assist. Hij zette zelf de aanval op en bediende de jarige Davy Klaassen op zijn wenken. De aanvoerder schoot simpel de 3-0 binnen.