Start van hoofdcontent

Stad

nl

Grote zoektocht naar vermiste hond in Amsterdamse Bos

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 februari 2016, 18.18 uur

De reu Sharif kwam uit een asiel in Istanbul naar Nederland voor een beter leven, maar is inmiddels al ruim een maand vermist. Het dier is voor het laatst gezien in de buurt van het Amsterdamse Bos, reden voor een team om daar zondagmiddag naar de hond op zoek te gaan.

'Echt een drama'
Geen half werk vandaag bij de zoektocht naar Sharif, de 1,5 jaar oude reu die sinds 17 januari is vermist. Die dag kwam hij aan op Schiphol bij een Nederlands baasje in plaats van in een asiel in Istanbul, maar dat was maar van heel korte duur. 'Hij zat aan de riem, ook nog met een tuigje, maar gewoon pech. Hij heeft zich losgerukt en ervan doorgegaan. Echt een drama, echt een drama', zegt Raymond Hoffman van Animal Care Projects.

'Bij zien niet opjagen'
Anderhalve week geleden is Sharif aan de rand van het Amsterdamse Bos voor het laatst gezien. Sindsdien ontbreekt elk spoor. Er zijn voederplekken ingericht en camera's geplaatst, maar die leverden geen beeld op van het dier. 'We kunnen dit doen en verder kunnen we alleen maar wachten tot er zichtmeldingen zijn. Dus laten we dit maar doen. levert het niks op, zitten we weer bij punt nul en moeten we wachten tot er een nieuwe zichtmelding uit het gebied komt', legt Raymond uit. Ook waarschuwt hij als mensen de hond zien hem niet op te jagen. 

'Hij moet gevonden worden'
Een deelneemster van de zoektocht zegt het belangrijk te vinden voor zichzelf om haar best gedaan te hebben. 'Elk dier is in Nederland belangrijk, er wordt nog te weinig gedaan voor dierenrechten.' Een ander: 'Dood of levend, liever levend natuurlijk, maar hij moet gevonden worden.' 

Helaas bleek te zoektocht zonder succes. Niemand heeft iets van de hond gezien tijdens de zoektocht.