Start van hoofdcontent

Stad

nl

Pegida mag demonstreren, maar niet voor ambtswoning

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 februari 2016, 16.14 uur

Pegida mag zaterdag niet voor de woning van de burgemeester aan de Herengracht demonstreren. Wel mogen ze weer voor de Stopera demonstreren, waar ze de begin deze maand ook toestemming voor hadden.

De demonstratie viel toen gedeeltelijk in het water doordat iemand een nepbom had neergelegd op die plek. Vervolgens accepteerde de anti-islambeweging de alternatieve plek 30 meter verderop niet.Lees ook: Extreemrechtse club wil zaterdag ook naar Amsterdam komen

Pegida was van plan op 27 februari voor de ambtswoning te demonstreren, uit onvrede over burgemeester Van der Laan. Pegida-woordvoerder Edwin Wagensveld was tijdens het vorige protest woedend op de burgemeester omdat hij niet de kans zou hebben gehad om te demonstreren.

Lees ook: Pegida mag opnieuw demonstreren in Amsterdam

De actiegroep mag nu tussen 13.00 en 17.00 uur demonstreren op de aangewezen plek. Voor de ambtswoning is volgens de gemeente onvoldoende ruimte voor de demonstratie waar naar verwachting zo'n 300 tot 500 mensen op af komen. Met het oog op de bewoners en ondernemers die er hinder van zullen ondervinden, is een andere locatie aangewezen.